Om mig

Samtalsterapeut & Coach

Lena Filipsson

Jag är nyfiken på människor och våra mänskliga möten och därför blev jag terapeut. Jag har gjort min egen resa och upplevt olika sorters motstånd och utmaningar i livet. Mina egna erfarenheter och insikter har jag tagit med mig i min roll som terapeut.

Det jag lärde mig är att det är hjälpsamt att hitta sina egna känslor, att stanna upp och lära känna dem. Jag har utvecklat ett förhållningssätt till alla tankar som far förbi och hur jag ska hantera dem. För mig är det väldigt givande att stanna upp i nuet, det ger mig både förståelse och insikt som hjälper mig vidare.

Allra viktigast för mig är att jag har hittat ett förhållningssätt där jag kan utvecklas utan att förändra alla andra. Att inse vad jag kan påverka och vad jag ska släppa. Som terapeut använder jag mina egna insikter och verktyg för att kunna hjälpa mina klienter. Men alla har sin egen resa att göra.

Jag har 20 års erfarenhet att som ledare inom IT och finans, arbeta med människor i olika roller och situationer. Jag har coachat personer och grupper för att möta nya utmaningar.

Utbildning och certifieringar

- Samtalsterapeut i Psykosyntes , Basutbildning i integrativ psykoterapi (steg 1) KBT, ACT, Schematerapi, Gestaltterapi.
- ICF Coach, Associate Certified Coach, ACC
- Diplomerad Samtalscoach Psykosyntes
- Diplomerad Organisationskonsult
- Trädgårdsterapi, Alnarp
- Certifierad facilitator för LEGO® SERIOUS PLAY® metoden.
- Fil.kand., Systemvetare.

Vill du veta mer eller komma i kontakt med mig?